Zending Malawi

14 nov 2017 | Zendingscommissie
Fam. Van der Bas, Malawi
Opnieuw een berichtje vanuit Afrika voor in het kerkblad. We beginnen dit keer met wat praktische probleempjes die je als zendingspredikant en hoofd van de opleiding van predikanten hier ontmoet.
Wat doe je als de afvoer van de toiletten verstopt zit? Je vraagt aan de tuinman om een loodgieter. Maar die komt ook na herhaalde oproepen niet opdagen.. Samen met de tuinman een gat gegraven, de afvoerbuis doorgezaagd waar ze beschadigd was en er een nieuw stuk tussen geplaatst. Dat was uiteindelijk nog een goedkope oplossing ook!
Of een TL buis die vervangen moet worden. Laat je daar een elektricien voor komen of leer je de tuinman annex kok van het seminarie om dat in het vervolg zelf te doen? Zomaar een aantal voorbeelden dat gemakkelijk te vermenigvuldigen zou zijn.
Van een heel andere orde is het volgende: Een van de docenten was uitgenodigd om een conferentie bij te wonen in Wittenberg in verband met de herdenking van 500 jaar reformatie. Hij was een van de vier of vijf Afrikanen in een gezelschap van meer dan honderd personen uit alle windstreken van de wereld. Dhr. J. Jumbe beschouwde  het als een voorrecht om daar vertegenwoordiger te zijn van het continent Afrika, waar het gaat om voluit Bijbels gereformeerde theologie.
Aansluitend heeft hij een bezoek gebracht aan Nederland. Hij bezocht o.a. de gemeenten Kesteren, Opheusden, Nederhemert, Nieuwerkerk/Sirjansland en Woudenberg. Hij verzorgde gastlessen op het Driestar College in Gouda en ook een college aan het seminarie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waar studenten worden opgeleid van de  Hersteld Hervormde Kerk. Dankbaar en vol met nieuwe indrukken keerde hij terug. Ongetwijfeld zal dit zijn doorwerking hebben in het onderwijs dat hij geven mag aan de studenten hier.
Ds. N.K. Banda, de andere docent aan het seminarie hier, was al een aantal keren in Nederland geweest. Dhr.  Jumbe deed deze ervaring nu voor het eerst op.
We pakken nu gezamenlijk de draad weer op. Er moet materiaal geschreven worden voor de toerusting van ouderlingen.
Tenslotte nog dit: Er wordt nagedacht over de vertaling van een aantal Engelstalige boeken, die hetzij voor de ouderlingen, hetzij voor de studenten en predikanten werkelijk behulpzaam zijn in hun (toekomstige) ambtelijke werk. We hopen en bidden o.a. dat het mogelijk zal zijn om de Bijbelverklaring van Matthew Henry (de verkorte versie) in het Chichewa te vertalen..
Voor dit keer houden we het bij deze feiten. Mogen we opnieuw vragen om uw en jullie voorbede voor het zendingswerk? Zo de HEERE het huis niet bouwt, tevergeefs arbeiden deszelfs bouwlieden daaraan, Psalm 127 vers 1.
Ds. en mevr. Van der Bas
 
<   Terug naar het overzicht

Volgende kerkdienstenZondag 21 juli
9:30
Kerkdienst
info
Ds. W.J.C. van Blijderveen
18:30
Kerkdienst
info
Ds. W.J.C. van Blijderveen

Agenda


Donderdag 25 juli
19:00
Collectemunten
info
Naar agenda